-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7821 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا براي مشخص كردن ميزان خمس و زكات حتماً بايد به روحانيون مراجعه كرد يا خودمان ميتوانيم اقدام كنيم؟

براي مشخص كردن ميزان خمس و زكات اگر شخص از آگاهي لازم برخوردار باشد و بتواند اين كار را انجام دهد، مراجعه به روحانيون لازم نيست، اما آنهايي كه به روحانيون مراجعه ميكنند، از باب مراجعه به خبره و متخصص ميباشد. نيز به جهت شناخت بهتر روحانيون، كه از مساعدت و راهنمايي آنان بهرهمند ميشوند. اما مصرف خمس بايد با اجازه مرجع تقليدي باشد كه شخص از او تقليد ميكند. هيچ كس بدون اجازه مرجع تقليد حق دخل و تصرف و به مصرف رساندن خمس را ندارد، ولي زكات را ميتوان به مصرف فقرا و مستمندان و امور خيريه برساند و نيازي به اجازه از مرجع تقليد نيست.

از اين رو، امروزه متعارف است به جهت اجازه خاصي كه مراجع به افراد مورد اعتماد و امين ميدهند، آنها اين كار را براي تسهيل امور مردم انجام دهند اما چه بسا نماينده مرجع تقليد در امور خمس غير روحاني باشد.

نحوه تعيين خمس به اين شكل است: كساني كه داراي شغل و درآمد هستند، از موقعي كه اولين مزد و حقوق را دريافت كردند، خود به خود سال خمسي آنان شروع ميشود و تا سال آينده همان موقع، اگر مقداري از مخارج سال اضافه آمده باشد، خمس آن پرداخت ميشود. يعني بعد از اين كه به حساب سال خود رسيدگي كرد و فهميد كه چه مقدار اضافه درآمد داشته،15 آن را بايد به مرجع تقليد بدهد، اما خود نميتواند به فقرا و مساكين بدهد مگر اين كه از مرجع تقليد اجازه داشته باشد.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.